In 2007 was het 850 jaar geleden dat de naam Nispen voor het eerst in een schriftelijk bron werd vermeld. Ook bleek dat er al sprake was van ongeveer 1050 jaar bewoning. Daarom was het feest in Nispen en werden er allerlei speciale activiteiten voor jong en oud georganiseerd onder de naam Nispen Feest! Bijzondere activiteiten waren de voorstelling 'Quercus ad Nisipa' over de geschiedenis van Nispen, de estafetteloop naar Tongerlo en de tentoonstelling Nispen Inspireert! Ook de jongeren in Nispen werden regelmatig bij activiteiten betrokken: op sportief gebied bij een toernooi bij NSV en de dikke bandenrace in de dorpskern bij ook de kunsttentoonsteling in de kerk en de openings- en sluitingsactiviteiten van het feestjaar.

2007: Nispen Feest!

1950 - nu