Home Canon van Nispen Op zoek Aan de slag Plattegrond Over deze site

In augustus 1957 was het twee weken lang volop feest omdat toen '1000 jaar Nispen' werd gevierd. Er waren verschillende activiteiten en een grote feesttent aan de Heijbeeksestraat. De grootste activiteit was de historische optocht op 4 augustus 1957 waarbij heel veel mensen uit Nispen maar ook uit Roosendaal en Essen, de geschiedenis van ons dorp uitbeeldden. Een andere activiteit was het organiseren van een wielerwedstrijd. Vanwege het feestjaar waren er ook speciale ansichtkaarten, tegeltjes en lepeltjes gemaakt.

Als je foto’s uit deze tijd bekijkt zul je zien dat er toen nog geen kerktoren in het dorp was. De toren was kort voor de bevrijding vernield door de Duitsers. Omdat niet alleen de kerk en toren maar ook veel andere panden in dit gebied zwaar waren beschadigd, is toen besloten om de bebouwing niet precies terug te bouwen maar verder naar achteren zodat er een plein, het Kerkplein ontstond. In 1958 kreeg de kerk weer een nieuwe toren. De spits werd er met een kraan op gezet en het kruis met een helikopter.


Canon van Nispen, vensters op de historie van een grensdorp

1957: 1000 jaar Nispen


1950 - nu      

Televisie en computer

Dossier

Meer weten over dit venster? Ga dan naar het dossier
waar je meer informatie vindt over dit onderwerp zoals boeken, films, weblinks en weetjes..


Plattegrond


Bekijk waar de gebeurtenissen uit de canon zich precies hebben afgespeeld of waar je nog sporen van het verleden kunt terugvinden.


Naar het volgende venster

1981